11. prosince 2010

volba druhe hlavni perspektivy

aktualne resim nastaveni materialu a svetla v rendrech. zabira mi to zatim vice casu, nez jsem si predstavoval, a proto bych se chtel poradit o vyberu konkretnich pohledu na plachtu.
 
1)
jasna je perspektiva s hradem

obrazek neni vycisteny, ani render mostu neni finalni (tento je fakeove rozzaren photoshopem)













2)
druha hlavni perspektiva?

material mostovky bude mlecne bily, lehce zelene svetelkujici. pochozi vrstva nebude mit odlisnou barvu, pouze strukturu.

rez je slozen pouze z kruznic + pochozi vrstvy. zabradli je natazena sitovina + minimalni sloupky.
je takto spravne?
3)
varianta 2 prilis zavani modelem,
nakonec mi prisla pro hlavni vizualizaci lepsi tato verze..

jeste se pokusim najit vhodnejsi uhel, ze ktereho bude videt vice reky.

rekl bych, ze je lepsi mit pouze jednu oddalenou perspektivu. tuto bych udelal z pohledu prvni osoby, pripadne s kamerou mirne mimo mostovku. 



kontakt s rekou je opravdu trochu omezeny, ale to je asi nutne zlo pri pouziti lehkeho zabradli



 4)
pricny rez mostem bych udelal z nejakeho zajimaveho pohledu a nezakresloval bych jej do fotky.
chci aby vynikla minimalisticka konstrukce lavky.


 jako vsechny predchozi obrazky, i toto je pouze nastrel

8. prosince 2010

svetelne patniky

zkusil jsem si proskicovat vicero variant zabradli a nasledne spolu s grasshopperem jsem dospel k zaveru, ze mi nevadi vyrazny sloupek v zabradli za predpokladu, ze se neopakuje prilis casto. dospel jsem k vizualnimu optimu rozestupu 'patniku' 8-10 metru (na vizualizaci 10m)

patniky jsou siroke 30 cm v prumeru a slouzi jako osvetleni lavky. po obvodu nosneho sloupku se nachazi serie led diod, ktere prosvetluji mlecny polyethylen.

musim podotknout, ze reseni pomoci patniku je zatim nedotazene. neprisel jsem na zadny vhodny typ vyplne mezi nimi, ktera neni opticky rusiva a dokaze pritom preklenout vzdalenost 10 m. za predpokladu, ze bych nalezl reference na sitove zabradli o takovem rozponu, pak bych ho rad vyuzil. kovove pletivo se s ocelovym nosnikem snasi materialove velmi dobre, lepe nez soucasne navrhovane sklo.



prozatim tedy pracuji v navrhu se sklenenymi deskami 'zarazenymi' do tela mostovky.rozestup mezi deskami je 12 cm.

vysku zabradli jsem urcil 90cm, protoze volna vyska neprekracuje 3 metry. patniky jsou mirne nadsazene, jejich vyska je 140cm

 
rez mostovkou je stylizovaný, ale i jeho skutecna konstrukce z kruznic vychazi. pouze se mi nepodarilo nastavit render (leze to z nej zubate)

mozna konstrukce patniku