8. prosince 2010

svetelne patniky

zkusil jsem si proskicovat vicero variant zabradli a nasledne spolu s grasshopperem jsem dospel k zaveru, ze mi nevadi vyrazny sloupek v zabradli za predpokladu, ze se neopakuje prilis casto. dospel jsem k vizualnimu optimu rozestupu 'patniku' 8-10 metru (na vizualizaci 10m)

patniky jsou siroke 30 cm v prumeru a slouzi jako osvetleni lavky. po obvodu nosneho sloupku se nachazi serie led diod, ktere prosvetluji mlecny polyethylen.

musim podotknout, ze reseni pomoci patniku je zatim nedotazene. neprisel jsem na zadny vhodny typ vyplne mezi nimi, ktera neni opticky rusiva a dokaze pritom preklenout vzdalenost 10 m. za predpokladu, ze bych nalezl reference na sitove zabradli o takovem rozponu, pak bych ho rad vyuzil. kovove pletivo se s ocelovym nosnikem snasi materialove velmi dobre, lepe nez soucasne navrhovane sklo.



prozatim tedy pracuji v navrhu se sklenenymi deskami 'zarazenymi' do tela mostovky.rozestup mezi deskami je 12 cm.

vysku zabradli jsem urcil 90cm, protoze volna vyska neprekracuje 3 metry. patniky jsou mirne nadsazene, jejich vyska je 140cm

 
rez mostovkou je stylizovaný, ale i jeho skutecna konstrukce z kruznic vychazi. pouze se mi nepodarilo nastavit render (leze to z nej zubate)

mozna konstrukce patniku

4 komentáře:

  1. proc patniky?
    vydal jsem se cestou <2>, tedy priznani zabradli. myslim, ze kamuflovat by v tomto pripade bylo prilis slozite (lepe receno mne nenapadlo jak na to, tak jsem resil jak udelat zabradli geometricky ciste. vsemozne subtilni slouky se mi nezdaly, tak jsem se vydal opacnou cestou. myslim, ze tyto ..doslova.. patniky navrhu neskodi, naopak zvyraznuji lehkost pasky pres reku. do zitra planuji udelat rendrovane rezy, ktere mi zatim zlobi a samozrejme se pokusim zapracovat na plachte.

    OdpovědětVymazat
  2. ... ale ja bych je přece jenom zkusil neoslavovat, návrh není o nich. Např. je třeba je nasvěcovat extra?

    OdpovědětVymazat
  3. souhlasim s jardou, mnohem lepsi je udelat svetelnou linku na hrane mostu, v noci bude vypadat jako paprsek svetla, po kterem se chodi, zabradli udelejte sloupky po 5m, vyska 1,2m,d sloupku 20mm- nerez prut, bez madla s dratenym pletivem, nebude videt, udelejte rezy mostovkou, hlavne pricny, dulezity je tvar kridla,mozna bych most udelal z laminatu, muze pres den pohlcovat svetlo a v noci vyzarovat, jako hlubinne ryby, pak osvetleni nepotrebujete a usetrite za el., ph

    OdpovědětVymazat
  4. ..v tomto pripade samozrejme hlavni perspektiva podvecer, model staci koupit svetelkujici pasek, ph

    OdpovědětVymazat